تتر یکی از معروف ترین کوین های پایدار (Stable Coins) از شاخه ارزهای دیجیتال شناخته شده در جهان میباشد ، که به ارزهای فیات دیگر متصل میباشد.
در سال ۲۰۱۴ توکن تتر یا USDT راه اندازی شد و جالب است بدانید که این ارز همیشه در بین ۱۰ ارز برتر در بین ارزهای دیگر در وب سایت coinmarketcap می باشد و گاها توانسته بعد از بیت کوین جایگاه دوم را بدست آورد.
تتر به وسیله هولدینگ بزرگ تتر کنترل میشود و وب سایت رسمی آن https://tether.to می باشد. کمپانی ای که در مناطق آزاد بریبتیش ویرجین آیلند یا BVI و هونگ کونگ پایه گذاری شد. مدیر اجرایی تتر جی الو اندر ولد هست و معاونت اجرایی آن جیانکارلو دواسینی و سوارت هوگنر مباشند.
جالب است که بدانید هم جیانکارلو دواسینی و هم سوارت هوگنر یک جایگاه در بیتفینکس نیز میباشند.
تتر USDT به دلار امریکا متصل است و ارزش تقریبی هر واحد آن تقریبا ۱ دلار میباشد و توسط شرکتی به نام تتر ساخته شده است و به تریدرها و معامله گران اجازه می دهد ارزش معادل فیات را بدون در نظر گرفتن مقررات متدوال ارز های فیات جابجا کنند.
یکی دیگر از ارزهایی که تتر به آن وابسته می باشد ، یورو هست که با علامت EURT شناخته می شود و ارز تقریبی آن ۱ یورو می باشد ، اما استفاده از USDT بسیار مرسوم تر و متداول تر از EURT می باشد.
تتر سادگی و ثبات ارزهای فیات را به همراه نوآوری شبکه بلاکچین یکجا در کنار هم قرار داده است و ترکیب بسیار شگفت انگیزی را از دو جهان سنتی و نوین نشان میدهد.
باید گفت که کاربرانی که تتر نگهداری می کنند در واقع از نوسانات ارزهای دیجیتال در امان خواهند بود ولی همچنان در معرض نوسانات ارزهای فیات مثل دلار و یورو خواهند بود.
برای مثال اگر نوسانی باعث شود ارزش دلار امریکا ۱۰ درصد کم شود ،تتر واقع در حساب شما نیز ارزشش ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
شبکه های تتر
در ابتداری کار تمام تتر ها در شبکه اومنی ( OMNI ) بودند. پلت فرم اومنی در واقع برای دارایی های دیجیتال مختلف که به بلاکچین بیت کوین متصل هستند ، استفاده می شد. پس از بیت کوین ،توکن های تتر مبتنی بر شبکه اتریوم ( ERC-20) ) نیز راه اندازی شدند. این موضوع به اینجا ختم نشد و در حال حاضر توکن های تتر در بیش از ۸ شبکه بلاکچین از جمله TRC-20 ، BEP-2 ، BEP-20 ، SOLANA ، OMG و ... وجود دارند که در حال حاضر پر کاربرد ترین آنها شبکه TRC-20 می باشد.
پشتوانه تتر
پشتوانه تتر از طریق وثیقه یا ضمانت انجام می شود به این شکل که موسسان تتر میگویند به ازای هر واحد تتر در واقع ۱ دلار در صندوق ذخیره ای آنها وجود دارد. در واقع برای اینکه هر واحد تتر با ۱ واحد دلار برابری داشته باشد ، باید در هر لحظه با ۱ دلار ارز فیات قابل خریداری باشد ؛ امروزه تتر USDT تنها از طریق وب سایت خودش و تعداد کمی از صرافی ها مثل بایننس ، بیتفینکس ، کوین ماما ، بیترکس ، کوین بیس و ... به طور مستقیم قابل تبدیل به ارز فیات میباشد.
مزیت های تتر
از آنجایی که علاقه اکثریت افراد جامعه به رمز ارزها به دلیل نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال میباشد ، اولین سوالی که ذهن مخاطبان این بازار را درگیر میکند این است که هدف ایجاد یک ارز دیجیتال بر پایه قیمت ثابت چیست ؟ بدون پامپ ، بدون دامپ و حتی بدون حباب ! پس از هدف از تولید آن چه بوده است؟
در واقع نگهداری تتر بیشتر شبیه نگهداری سرمایه شما در یک حساب بانکی است، که به مقدار صفر درصد سود میدهد. ( تا حدی پر خطر ) یعنی نه سودی بابت نوسان به آن تعلق میگیرد و نه به اندازه نگهداری دلار در یک بانک محلی آسودگی خاطر دارید.
پس اگر نگهداری تتر نسبت به ارزهای دیجیتال ریسک بیشتری دارد و سودی هم از بابت نگهداری آن به ما نمی رسد ، پس چرا از تتر استفاده میکنیم؟
واقعیت اینست که به دلایل زیر ارز تتر بسیار مفید تر و کارا تر از ارز های فیات برای معامله گران و سرمایه گذاران می باشد:
۱. زمان تراکنش تتر:
واریز و برداشت ارز فیات به و از صرافی ها زمان زیادی در حدود ۱ تا ۴ روز کاری را تلف میکند ؛ و اگر تراکنش شما در روزهای تعطیل ، آخر هفته ها و یا شبها انجام شود قطعا تایم بیشتری از زمان ذکر شده را می بایست منتظر بمانید تا تراکنش شما کامل شود.
در مقابل ، تراکنش های تتر در چند دقیقه تایید می شود ، این مزیت بسیار مهمی است و برای معامله گران در بازار ارز دیجیتال بسیار پر اهمیت می باشد تا بتوانند در کمترین زمان ممکن ارز دیجیتال خود را به ارز دیجیتال دیگری تبدیل نمایند.
۲. کارمزد تراکنش:
تراکنش هایی که در سوئیفت انجام میشوند ، دارای کارمزد تراکنش بالایی هستند ، شما میبایست حداقل ۲۰ دلار یا به طور متوسط ۳۰ دلار کارمزد پرداخت نمایید که با افزایش مبلغ تراکنش شما ، کارمزد تراکنش شما نیز افزوده می شود.
به علاوه اگر شما از ارز فیاتی استفاده میکنید که حساب مقصد قابلیت دریافت آن را نداشته باشد ، اکسچنجر یک کارمزد تبدیل ارز را نیز علاوه بر کارمزد تراکنش از شما دریافت مینماید.
اما کارمزد تراکنش ها در شبکه های تتر بسیار پایین میباشد ،به طوری که در شبکه های مثل TRC-20 کارمزد تراکنش ۱ واحد تتر و در شبکه هایی مثل BEP-2 این کارمزد کمتر از ۱ واحد تتر می باشد.
۳. ثبات قیمتی:
ارزهای دیجیتال به دلیل پر نوسان بودن اخیرا به داشتن ریسک بالا بدنام شدند ، اینجاست که وجود یک ارز با قیمت ثابت میتواند از پیچیدگی معاملات ارز دیجیتال و ریسک بالای آن بکاهد.
برای درک بیشتر سناریوی زیر را که معامله بیت کوین به اتریوم می باشد را به تصویر بکشید:
- شما بیت کوین را برای خرید اتریوم تبدیل میکنید.
- اتریوم ۱۰ درصد افزایش قیمت پیدا میکند.
- شما امیدوارید که با سود ، اتریوم خود را دوباره به بیت کوین تبدیل کنید.
- پس از اینکه معامله انجام شد ، بیت کوین به طور شوکه کننده ای ۱۵ درصد کاهش میابد.
علی رغم اینکه افزایش قیمت اتریوم در جهت منافع شما بود ، ولی با افت قیمت شدید بیت کوین شما متضرر شدید ، اگر تتر وجود داشت میتوانستید ، پس از سود گیری از اتریوم ارز خود را تتر تبدیل کنید و پس از اینکه بیت کوین افت خود را کرد ،تتر را به بیت کوین تبدیل نمایید.
۴. در حاشیه ماندن:
در واقع بهتر است بگوییم بهترین موقعیت (پوزیشن ) گاهی در بازار بدون پوزیشن بودن است. برای مثال شما مطمئنید که یک ارز دیجیتال خاص در باز افزایش قیمت خواهد داشت ، پس بهترین کار این است که در حاشیه بمانید تا در موقعیت مناسب بتوانید پوزیشن را باز کنید و سود خوبی کسب کنید.
در واقع واقع میتوان گفت تتر میتواند شما را گاهی از باز کردن پوزیشن های غیر ضروری در امان نگه دارد.
بهترین کیف پول تتر
۱. تراست ولت ( Trust Wallet )
در سال ۲۰۱۸ صرافی بایننس کیف پول تراست ولت را خریداری نمود و به عنوان کیف پول رسمی خود معرفی کرد. از ویژگی های این ولت میتوان به امنیت بالا ، رابط کاربری ساده و زیبا و غیر متمرکز بودن آن و نداشتن کنترل روی کلید خصوصی کاربران و همچنین تنوع بالای شبکه ها برای ارز های مختلف اشاره کرد.
۲. اکسودوس ( Exodus )
یکی از زیباترین کیف پول ها و امن ترین ها برای نگهداری تتر و دیگر ارزهای دیجیتال می باشد که بالای ۱۰۰ ارز دیجیتال را در خود نگه میدارد و یکی از ویژگی های مهم این ولت ، کارمزد نسبتا پایین انتقال تتر در آن می باشد و البته یکی دیگر از ویژگی های مثبت آن نیز سهولت تبدیل ارزهای مختلف در یکی شبکه به یکدیگر میباشد.
رابط کاربری این کیف پول به حدی آسان میباشد که حتی تازه کارهای حوزه ارزهای دیجیتال نیز به سادگی میتوانند از آن استفاده کنند.
یکی از معایب این ولت نداشتن شبکه های BEP-2 و BEP-20 برای ارزهای مختلف میباشد.
۳. کوینومی ( Coinomi )
کوینومی یک کیف پول چند ارزی و چند پلت فرمی میباشد که به شما امکان نگهداری بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال را میدهد.
یکی از ویژگی های این ولت این است که به شما این امکان را میدهد که با کارمزد کمتری نسبت به کیف پول های دیگر ارز دیجیتال ها را به یکدیگر تبدیل نمایید.
۴. لجر ( Ledger )
امن ترین راه برای نگه داری تتر و دیگر ارزهای دیجیتال ، لجر و ولت های سخت افزاری میباشند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد ولت های سخت افزاری اینجا کلیک کنید.
لجر دارای دو مدل است که بیش از ۱۲۰۰ ارز دیجیتال را در خود جای میدهند.
لجر نانو اس و لجر نانو ایکس که هر دو ولت هم ارز تتر را پشتیبانی میکنند.
مهم ترین تفاوت بین لجر نانو ایکس و نانو اس کنترل کیف پول سخت افزاری از طریق موبایل میباشد.
۵. ترزور ( Trezor )
یک نوع کیف پول سخت افزاری دیگر میباشد که ارز دیجیتال تتر را ساپورت میکند.
دو مدل ترزور وجود دارد که مدل T و مدل ONE می باشد که ترزور تی جدید تر میباشد و صفحه نمایش لمسی دارد.
این ولت های سخت افزاری فقط با کامپیوتر های شخصی یا دسکتاپ قابل استفاده میباشند.
خرید تتر
در مورد خرید تتر تا کنون رایج ترین روش ، تبدیل ارزهای دیجیتال دیگر به تتر میباشد. اما روش های دیگری نیز برای خرید تتر وجود دارد.
روش اول: در صورتی که حساب بانکی متصل به سوئیفت داشته باشید میتوانید با مدارک خارجی خود و یا دوستانتان با حساب بانکی خود در یک صرافی همانند بایننس ، کوین ماما ، کوین بیس تتر بخرید.
راه دوم برای خرید تتر اینست که در یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی ثبت نام کنید ، مدارک هویتی خود را ارسال نمایید و حساب خود را احراز هویت کنید ، و تتر یا هر ارز دیجیتالی که میخواهید را میتوانید بخرید.
فروش تتر
برای فروش تتر و تبدیل آن به ریال نیز می توانید از صرافی های ارز دیجیتال استفاده کنید ، به این صورت که تتر خود را به ولت انها انتقال میدهید و پس از آن میتوانید با قرار دادن کد تراکنش خود در وب سایت ثبت سفارش نمایید و در مقابل آن ریال دریافت کنید.
صرافی ارز دیجیتال یورپی این امکان را به مشتریان خود میدهد تا بتوانند به صورت ۲۴ ساعته و کاملا اتوماتیک تتر را در تمام شبکه های موجود مثل TRC-20 ، BEP-2 ، BEP-20 ، SOLANA ، OMG بخرند و بفروشند.
اخبار تتر
نیویورک تایمز ، بلومبرگ ، فورچن و هزاران سایت دیگر مقاله ها و خبرهایی را که مربوط به تتر است و دغدغه خریدارن تتر و یا فروشندگان آن می باشد را منتشر میکنند.
این خبر ها و مقالات ترس و تردید هایی که سالها در مورد ارزهای دیجیتال به صورت حاشیه ای وجود دارد را منعکس مینماید.
صرافی آنلاین یورپی امکانی را برای مشتریان خود ایجاد کرده است تا بتوانند علاوه بر مطالعه راجع به ماهیت تتر و خصوصیات آن ، اخبار تتر را نیز بتوانند از طریق وبلاگ این مجموعه دریافت کنند.