شاید با خود فکر کنید که نگهداری رمز ارز ها در صرافی ای که رمز ارز خود را از آن خریداری کرده اید ، آسان ترین راه ممکن برای نگهداری ارز های دیجیتال شما باشد.
اما جالب است بدانید که صرافی ارز دیجیتال به هیچ وجه محل مناسبی برای نگهداری رمز ارز های دیجیتال شما نیست و در واقع فقط محلی برای ترید و معامله گری می باشد.
در واقع کسانی که میخواهند امنیت رمز ارز های خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند ، بهتر است بدانند که یک ولت ارز دیجیتال یا کیف پول کریپتو کارنسی محل امن تری برای نگهداری رمز ارز های شماست. هرچند استفاده از کیف پول های ارز دیجیتال پیچیده تر از استفاده از صرافی های ارز دیجیتال می باشد ، اما برای سرمایه گذاران در حوزه ارز دیجیتال ارزش این درد سر را دارد.
اگرچه انواع زیادی از کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری برای استفاده وجود دارد ، اما میتوان آن ها را به دو دسته اصلی تقسیم بندی کرد.
-
کیف پول های گرم
-
کیف پول های سرد
آنها از نظر امنیت ، دسترسی ، تعداد کیف پول هایی که در اختیار شما قرار می دهند و دیگر ویژگی بسیار متنوع می باشند.
ما میخواییم به شما توضیح بدیم که هر ولت چه ویژگی هایی دارد تا با توجه به نیازی که شما دارید ، بتوانید کیف پول مناسب خود را انتخاب کنید.
کیف پول ارز دیجیتال
باید بدانید که شما نمی توانید ارز های دیجیتال را در کارگزاری های سنتی مثل فیدلیتی و ونگارد تهیه کنید ، بنابراین برای تهیه کریپتو کارنسی ها باید از صرافی های ارز دیجیتال مثل کوین بیس ، بایننس ، کوینکس ، کوکوین و دیگر صرافی ها استفاده نمایید.
پس از اینکه شما ارز دیجیتال خود ( مثل بیت کوین ، اتریوم ، ریپل و یا ... ) را تهیه کردید دو انتخاب دارید که ارز خود را در صرافی که ارز دیجیتال را از آن خریداری کردید رها کنید و یا آن را به کیف پولی خارج از آن صرافی انتقال دهید.
باید بدانید که نگهداری ارز دیجیتال در کیف پول ها امنیت بیشتری دارد ، در واقع ولت ها با دو عبارت مهم کلید خصوصی و کلید عمومی ( Puclic Key and Private Key ) قابل بازیابی می باشند.
-
کلید عمومی ( Public Key ):
یعنی چگونگی ارسال و دریافت ارز دیجیتال به حساب کاربری شما ؛ مثل شماره حساب بانکی. کلید عمومی را همچنین آدرس ولت ارز دیجیتال نیز می نامند.
-
کلید خصوصی (Private Key ):
یعنی چگونگی دسترسی به کیف پول برای انتقال و یا هرگونه تغییری در ارز دیجیتال شما ؛ مثل پسورد حساب بانکی.
از نظر فنی ، تمام ارزهای دیجیتالی که شما در صرافی ای که ارز دیجیتال را از آن خریداری کرده اید و آن ها را در صرافی رها کرده اید ، خود در یک کیف پول نگهداری می شوند.
در واقع کارشناسان می گویند چنانچه سرمایه کمی دارید می توانید از صرافی ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال خود استفاده نمایید ؛ اما اگر به دنبال امنیت بیشتری هستید می بایست حتما از یک کیف پول ارز دیجیتال استفاده نمایید.
اما قبل از اینکه سرمایه خود را به ولت های سرد و یا گرم انتقال دهید می بایست آنها را بیشتر بشناسید.
کیف پول گرم چیست؟
کیف پول های گرم را اصطلاحا ولت های نرم افزاری و یا ولت های آنلاین نیز می نامند.
کیف پول های گرم به شکل دیجیتال در کامپیوتر و یا موبایل شما قابلیت نگهداری ارز دیجیتال شما را دارند و به اینترنت وصل می شوند. به خاطر اتصال به اینترنت ، کیف پول های گرم و یا آنلاین نیز از هک شدن به صورت ۱۰۰ درصد در امان نیستند.
برخی از صرافی ها یک کیف پول به صورت جداگانه دارند که به کاربران خود برای نگهداری ارز های دیجیتالشان به آنها پیشنهاد میدهند ؛ اغلب این کیف پول ارز نظر کاربران فضای مناسبی دارند و کار کردن با آنها بسیار ساده می باشد.
یکی از مزیت های کیف پول های آنلاین اینست که امکان انتقال ارز دیجیتال را به صرافی و یا کیف پول کاربران دیگر ، بسیار ساده میسر میکنند. هرچند کیف پول های آنلاین یا گرم یک سد آهنی در برابر حملات سایبری محسوب نمیشوند ، اما یکی دیگر از مزیت های کیف پول های آنلاین اینست که برای بسیاری از رمز ارز ها این کیف پول ها رایگان می باشند ، البته برای ارزهایی مثل ریپل برای نگهداری در بسیاری از کیف پول ها کارمزد دریافت میشود ؛ ولی کیف پول های سخت افزاری هزینه بیشتری را برای کاربران در بر دارند.
کیف پول سرد چیست؟
کیف پول سرد که اصطلاحا کیف پول سخت افزاری و یا حافظه سرد نیز نامیده میشوند ، دستگاهی است که میتوانید ارزهای دیجیتال خود را در آن به صورت کاملا آفلاین و دور از هک نگهداری کنید ؛ بیشتر آنها نیز شبیه به فلش مموری می باشند.
نگهداری ارز دیجیتال به صورت آفلاین باعث میشود که دارایی شما از حملات سایبری و هک در امان باشد ، اما ریسک گم کردن این کیف پول به هر حال وجود دارد. هیچ نسخه پشتیبانی برای ولت های سرد وجود ندارد و اگر شما کیف پول سرد خود را گم کنید و عبارت های بازیابی را نداشته باشید درواقع دارایی خود را از دست داده اید.
معمولا قیمت های این نوع ولت ها از ۵۰ دلار تا ۲۰۰ دلار می باشد.
البته درست است که هک کردن ولت های سخت افزاری بسیار پیچیده و سخت می باشد ولی غیر ممکن نیست.
برای جلوگیری از خالی شدن ولت سخت افزاری خود حتما از مکان های معتبر به جای فروشنده های نامعتبر خرید کنید.
صرافی ارز دیجیتال یورپی علاوه بر اینکه کیف پول های سخت افزاری خود را از تولید کننده ها و وارد کننده های معتبر تهیه میکند ، همواره در طی سال های گذشته حسن نیت خود را به کاربران خود نشان داده است و از این رو میتواند منبع معتبری برای تهیه کیف پول سخت افزاری شما باشد.
کیف پول های سخت افزاری میتوانند انتخاب منطقی تری برای نگهداری طولانی ارز های دیجیتال باشند ، اما اگر دائما در حال ترید و معامله گری هستید و یا قصد دارید ارز دیجیتال خود را پول نقد تبدیل کنید ، انتخاب کیف پول های آنلاین منطقی تر میباشد.
چه نوع کیف پولی نیاز دارید
اکثر صرافی های ارز دیجیتال بلافاصله بعد از ثبت نام و احراز هویت به شما اجازه می دهند که ارز دیجیتال بخرید و آن ارز را در کیف پول آنها نگه دارید و این شاید به این معنی باشد که یافتن کیف پول دیگری مورد نیاز نیست ، ولی انتقال ارز دیجیتال به یک کیف پول سخت افزاری و یا کیف پول آنلاین می تواند راه حل امن تری باشد.
به صورت کلی بسیاری از کارشناسان حوزه ارز دیجیتال معتقدند که اگر از اکسچنجر های مطمئنی مثل کوین بیس استفاده میکنید و همچنین مقدار کمی از سرمایه خود را به ارز دیجیتال تبدیل نموده اید ، میتواند ارز خود را داخل صرافی ها نگه دارید ، اما موریسون ترزا میگوید چنانچه از استرس از دست دادن ارز دیجیتال خود به دلیل هک و یا کلاهبرداری و... شب نمیتوانید بخوابید ، آن زمانی است که باید ارز خود را به کیف پول سرد و یا گرم انتقال دهید.
در واقع این یک مسئله کاملا شخصی میباشد.
کدام کیف پول امن تر است
از آنجایی که کیف پول های سرد ، افلاین می باشند و به اینترنت متصل نیستند ، از ولت های آنلاین امن تر می باشند ، اما فاکتور های دیگری هم مهم است که باید آن ها را در نظر بگیرید.
اگر نگران گم کردن کیف پول سخت افزاری خود هستید حتما از کیف پول های انلاین یا گرم استفاده نمایید ، ولت های نرم افزاری رابط کاربری بهتری دارند ، برای انتقال ارز دیجیتال راحت تر هستند و برای ترید و معامله گری و انتقال به صرافی ها بیشتر استفاده میشوند.
در نظر داشته باشید که هر دو نوع ولت ، هم سخت افزاری و هم نرم افزاری راه حل بهتری برای نگهداری ارز دیجیتال نسبت به صرافی می باشد ، اما برای انتخاب باید همه ی جوانب را در نظر بگیرید و منطقی ترین تصمیم را برای محل نگهداری ارزهای دیجیتال خود بگیرید.
انواع ولت های سرد:
امروز میخواهیم انواع رایج تر ولت های سرد را برای شما توضیح دهیم:
ولت های سخت افزاری یا Hardware Wallets
وقتی حرف از استفاده از دارایی خرد ارز دیجیتال می شود ، کیف پول های سخت افزاری امن ترین و رایج ترین راه برای نگهداری ارز های دیجیتال محسوب می شوند.
اکثر مواقع این نوع کیف پول ها شبیه یک فلش مموری یا یو اس بی می باشند ، که به صورت ویژه ای برای نگهداری کلید خصوصی یا private key طراحی شده اند و امن تر از ولت های دسکتاپی یا موبایلی می باشند ، عمدتا به این دلیل که به صورت مستقیم به اینترنت متصل نیستند.
همانطوری که از اسم این ولت ها مشخص است هنگام تراکنش یک حصار امنیتی سخت افزاری ایجاد میکنند تا دارایی های شما در امان باشند.
پس از اینکه معامله امضا شد ، در یک محیط امن و مهر و موم شده با استفاده از یک کلید خصوصی تراکنش انجام می شود و تنها پس از تایید تراکنش توسط کاربر این تراکنش به شبکه ارسال می شود. پس از آن ، تایید تراکنش باید توسط کاربر با فشردن دکمه فیزیکی یا از طریق یک صفحه لمسی ایجاد می شود. در واقع هیچ راهی را برای ورود هکر به این تراکنش باقی نگذاشته است.
در واقع فقط تراکنش های امضا شده میتوانند از ولت سخت افزاری خارج شوند و وارد شبکه بلاکچین شوند.
این تنظیمات، شدت حمله هکرها را به شدت تضعیف میکند ، زیرا هکرها از راه دور نمیتوانند به ولت سخت افزاری دسترسی داشته باشند.
همانند دیگر کیف پول ها ، ولت های سخت افزاری نیز با عبارت های SEED پشتیبانی می شوند.در صورتی که ولت شما گم شود و یا دزدیده شود با استفاده از این عبارت ها میتوانید دارایی های خود را بر روی یک ولت دیگر بازیابی نمایید. در واقع نگهداری این عبارت های بازیابی مهم ترین قسمت امنیت این ولت ها میباشد.
چند نمونه از این ولت ها را به شما معرفی میکنیم:
- لجر
- ترزور
- بیت باکس
مهم ترین مزیت این ولت ها امن بودن آنهاست و مهم ترین عیب آنها اینست که راه اندازی آنها برای افراد تازه کار ممکن است دشوار باشد که البته با یک دفترچه راهنما یا دستور العمل این موضوع قابل حل است.
ولت های کاغذی یا Paper Wallets
نوع دیگر از ولت های سرد را ولت های کاغذی و یا ولت های فیزیکی می نامند.
در این کیف پول ها کلید خصوصی و کلید عمومی بر روی یک کاغذ چاپ شده اند.
ولت های کاغذی می توانند با استفاده از یک تولید کننده کیف پول کاغذی اوپن سورس ساخته شوند. به کاربران پیشنهاد می شود که هنگام ساخت این کیف پول ها دسترسی به اینترنت را قطع کنند و قبل و بعد از ساخت کیف پول حتما تاریخچه مرورگر خود را پاک کنند.
برای به حداکثر رساندن امنیت حتی استفاده از یک کامپیوتر تازه خریداری شده را نیز برای اینکار پیشنهاد می دهند و یا حتی المقدور تمام تاریخچه ها پاک شوند و کامپیوتر کاملا اسکن شود. و البته پیشنهاد می شود که ولت های کاغذی توسط شخص سومی ساخته نشوند ، چون ممکن است کلید خصوصی کیف پول را فرد صادر کننده داشته باشد و این یعنی امنیت کیف پول شما کاهش یافته.
در مقایسه با کیف پول های سخت افزاری ، کیف پول های کاغذی را می توان به عنوان یک دردسر کامل شناخت ، در واقع میتوان گفت که کیف پول های سخت افزاری برای امنیت بیشتر ، جایگزین کیف پول های کاغذی شدند.
کیف پول های کاغذی را در واقع میتوان به عنوان یک هدیه به کسی که به تازگی با ارز دیجیتال آشنا شده است در نظر گرفت ولی برای امنیت بیشتر حتما باید از کیف پول های سخت افزاری استفاده نمایید.
کیف پول ذهنی یا Brain Wallets
از آنجایی که هسته دارایی های رمز ارز عبارت های ۱۲ کلمه ای ریکاوری می باشند ، در واقع میتوان گفت اگر این عبارت ۱۲ کلمه ای را جایی یادداشت نکرده باشند در واقع ذهن مالک کیف پول را به عنوان یک کیف پول در نظر گرفت.
کیف پول های مغزی را میتوان با استفاده از یک نرم افزار تولید عبارت های ۱۲ کلمه ای افلاین ساخت که این نرم افزار ها در واقع با چندین تاس غیر قابل ساخت ایجاد می شوند.
در واقع این یک راه حل با یک فناوری بسیار پایین است ولی چنانچه به درستی انجام و اجرا شود ، گزینه ای عالی برای پشتیبانی ۱۲ کلمه می باشد ، چرا که در هیچ جا به جز مغز مالک وجود ندارد.
بزرگترین نقطه قوت کیف پول مغزی میتواند به بزرگترین نقطه ضعف آن تبدیل شود ، چرا که اگر به هر دلیلی مثل تصادف یا بیماری ، حافظه شخص دچار اختلال شود در واقع تمام دارایی ارز دیجیتال شخص از بین رفته است زیرا تنها جایی که این اطلاعات نگهداری میشد در واقع از بین رفته است.
چنانچه پس از خواندن این مطلب تصمیم به خرید کیف پول های سخت افزاری گرفتین میتوانید با پشتیبانی وب سایت یورپی در تماس باشید تا راهنمایی های لازم را برای انتخاب کیف پول سخت افزاری مناسبتان ، به شما ارائه دهند.
چند مدل از کیف پول های سخت افزاری که به شما ارائه میدهیم:
- لجر نانو ایکس
- لجر نانو اس فرانسوی
- لجر نانو اس چینی
- کول پرو
- کول اس
- کول پرو
- کول بایننس
- ترزور
- ترزور تی
- سیف پال